СТАРТ лятото на 2023 година

Скъпи приятели, с огромно вълнение споделяме, че нашата СТАРТ-общност порасна и през 2023 година! Това лято академиите ще бъдат 7: София, Разград, Бургас, Кюстендил, Самоков и селата Брестница (обл. Ловеч) и Ръжена (обл. Стара Загора).  Заедно ще подкрепим близо 300 деца от първи до седми клас със сериозни пропуски в знанията или нужда от допълнителна подкрепа за наваксване на материала в училище.

Темата за 2023 г. е “Пътешественици“ и ще срещнем с успешни хора с интересни истории от пътувания по целия свят. Нашите гост-лектори ще насърчат децата да продължат своето учене и развитие и ще им дадат ценни насоки за изготвянето на крайните им продукти – туристически брошури и интерактивни книги. 

Разбира се, всички СТАРТ екипи са предвидили също много игри, учене на открито, състезания, учебно пътуване. В някои от академиите ще има и часове по английски език.

Разрастването ни нямаше да бъде възможно без подкрепата на фондация “Заедно в час” и на партньорите ни от фондация “Здраве и социално развитие” – HESED. По места отделните академии са подкрепени също от редица индивидуални дарители, общини и социално отговорни бизнеси. Сред тях са Pepco – дългогодишни партньори на “Заедно в час” и “Златна Панега Цимент АД” (за академията в с. Брестница). За провеждането на академията във „Факултета“ изказваме специални благодарности на приятелите ни от Chaos и на нашите индивидуални дарители, които тихо и скромно са до нас вече седем поредни години.

Очертава се щуро и полезно лято! Готови ли сте да пътешестваме? 🙂