Нашият екип

Основатели на СТАРТ АКАДЕМИЯ СОФИЯ

Милена Димитрова

ekip- 1

Милена Димитрова завършва българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и се присъединява към първия випуск учители на фондация „Заедно в час“. По-късно се включва в екипа на фондацията, след което известно време работи като програмен мениджър на сайта „Уча.се“. В момента отново преподава, само че този път в частна детска градина по метод, вдъхновен от Мария Монтесори.

Да работи с деца и за тях е най-смиленото занимание за Милена. Тя доброволства в различни организации и участва активно в дейности, свързани с междукултурно и междуетническо разбирателство. Хоби са й народните танци.

Елица Тодорова

ekip- 2

Елица Тодорова завършва право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. По време на кратката си юридическа практика тя се среща с хора с различен социален статут и все по-ясно осъзнава, че наличието на образование е от изключително значение за развитието на отделния човек. Затова се присъединява към фондация „Заедно в час“ и записва следдипломна квалификация като учител по етика и право и немски език.

Към настоящия момент Елица продължава да се занимава с образование – преподава немски език в частно училище и създава съдържание за сайта „Prepodavame.bg“. Отскоро се грижи и за второто си детенце.

Десислава Стоянова

ekip- 3

Десислава Стоянова е възпитаник на Софийския университет, специалност „География“ с педагогически профил. Магистратурата й „Регионално развитие и управление“ е с фокус върху образованието на регионално ниво. В продължение на две години Десислава преподава на ученици от пети до осми клас, а в момента е ръководител „Подкрепа на учители“ в екипа на фондация „Заедно в час“.

Деси вярва, че образованието е ключът към промяната и по-доброто бъдеще, а да види израстването на учениците и превръщането им в отговорни млади хора е едно от най-вълнуващите преживявания за нея.

 

Учители и съмишленици

Основният ни проект – Лятна СТАРТ академия – не би могъл да съществува без подкрепата на множество сърцати, осъзнати и ангажирани с каузата хора.

Екипът на фондация HESED поема основната част от организацията на лятното училище – информиране на децата и семействата, осигуряване и подготовка на помещения, закупуване на необходимите материали и консумативи и т.н. Всяка година в академията се включват преподаватели от престижни учебни заведения, като някои от тях са с нас още от самото начало. Гост-лектори и ролеви модели в класните стаи са представители на различни партньорски фирми и организации, а от известно време като добра практика се налага доброволстването и на наши бивши възпитаници.