Лятна СТАРТ академия 2022 – тази година вече в 4 населени места!

Идеята „Лятна СТАРТ академия“ порастна: и не само, защото през 2022 навършихме 6 години… По модела, който създадохме, вече има пет специални летни академии в четири населени места: София (във „Факултета и „Филиповци“), Разград, с. Ръжена (обл. Стара Загора) и с. Брестница (обл. Ловеч). Безкрайно щастливи сме и много благодарни на нашите приятели от фондация „Заедно в час“, без които това разрастване нямаше да бъде възможно. С помощта на тяхната силна общност от учители и с подкрепата на много партньори вече имаме пет академии, които се надяваме също да продължат своето съществуване и през следващите години.

Летните академии в София (кв. Факултета и кв. Филиповци) се осъществяват в партньорство с Фондация “Здраве и социално развитие” HESED, с помощта на частни дарители.

Лятната академия в с. Брестница се организира с финансовата подкрепа на Титан Златна Панега Цимент АД.

Лятната академия в Разград се осъществява с подкрепата на местната общност, редица фирми и частни лица, сред които Дияна Славова от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и „Пилко“, „Млин-97“, „Фондация „Заедно в час“, Община Разград, Регионално управление на образованието-Разград, ЦУТНТ, ресторант „Лес“, Куиз Разград, Мотоклуб „Windows sons Bulgaria“, Таня Тодорова – директор на РИМ – Разград, Джипо Джипов, Мартин Нешев, родители на деца от 1“б“ клас от ОУ “Васил Левски“, Боряна Маркова и Цветелин Петков, Цвятко Русев – Валли-10, Стефан Иванов, Ивелина Енчева.

Лятната академия в с. Ръжена се организира с подкрепата на местното училище ОбУ „Свети Свети Кирил и Методий“.

С подкрепата на всички тези съмишленици над 150 ученици от страната се отправиха на СТАРТ-пътешествие, където класната стая е приказно място. Писатели са децата във „Факултета“, авиоинженери – във „Филиповци“, изследователи – в Разград, еколози – в Ръжена, а в Брестница са зоо-пътешественици.

Приятели, благодарим ви!