Юли 2016


През лятото на 2016 г. наш проект за предоставяне на допълнителни часове по български език и математика беше селектиран в конкурса ПРОМЯНАТА 2016.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация „Промяната” (част от мрежата на Reach for Change). ПРОМЯНАТА има за цел да подобри живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им подпомага да осъществят идеите си на практика. Инициативата в България е част от по-мащабното търсене на ПРОМЯНАТА по целия свят, реализирана в международно сътрудничество между Modern Times Group и Reach for Change.

Отличихме се сред над 200 други идеи и достигнахме до предпоследния етап на конкурса – Акселераторът на ПРОМЯНАТА, заедно с още 18 проекта, представлявани от 25 участници.

В Акселератора преминахме през три седмици на интензивно обучение в три модула, като разбира се, имахме и задачи за „домашна работа“. Преминахме през множество работни сесии, споделяне на опит със специалисти от бизнес и социалната сфера, нетуъркинг събития за обмяна на опит, идеи и контакти.