Лятна СТАРТ Академия

summer-start-academy

„Лятна СТАРТ академия“ е нашето лятно училище в кв. „Факултета“, което стартира като част от проекта „Тестване и споделяне на иновативни практики при работа с деца в риск от отпадане от училище“.

Академията се провежда в новия център МИР на фондация „ХЕСЕД“ и с тяхното безценно съдействие, за да подкрепим заедно децата в риск от отпадане от образователната система.

За целта по време на лятната ваканция организираме за децата учебни занимания по български език и математика и часове за развиване на различни умения.

Всяка година академията следва определена тематика, за да може децата да бъдат поставени в нова, различна и интересна за тях среда. Работим в малки групи в съответствие с нивото на академичните си познания (например, ако едно дете е в четвърти клас, но не познава цифрите, то ще бъде разпределено в групата по математика за начинаещи). Учениците във всяка група са не повече от 15 и с тях работят двама възрастни – един учител и един помощник-учител.

В академията творим, презентираме, пеем, танцуваме. Учим се да изразяваме себе си и да говорим пред публика. Често каним външни лектори и гости от различни организации, а освен това се стараем всяка година да отидем с децата на полудневна екскурзия. Разбира се, всичко това е заслужен подарък при редовно посещение на уроците, спазване на правилата и постигнати резултати… което проследяваме чрез специален тракер.

Повече подробности за академията и снимков материал може да погледнете на нашата Facebook страница